Index Vakbarát Hírportál

Androiddal tér vissza a Nokia

2016. október 3., hétfő 10:48

A Nokiát már nagyon sokszor temették, de a finn cég nem adja meg magát. A hírek szerint középkategóriás androidos telefonokkal szeretne visszatérni. Az egyik ezek közül a D1C névre hallgat és a GeekBeenchen tűntek fel az adatai.

Ezek szerint egy nyolcmagos, 1,4 GHz-es Snapdragon 430 SoC processzor lenne benne, 3 gigabájt RAM-mal és Andorid 7.0 Nougat operációs rendszer futna a mobilon. A GeekBenchen kiposztolták a mobil teljesítményének pontszámait is, akit érdekel, részletesen meg tudja nézni itt.

A mobil nem egy nagy durranás, de középkategóriásnak jó lehet. Legalábbis ami a működését illeti, hiszen egyebet még nem tudunk a telefonról, nem tudjuk, milyen lesz a kijelzője, milyen lesz a váza és egyáltalán hogyan fog kinézni.

A Nokia visszatérése nem akkora meglepetés, mint elsőre gondolnánk, a cég már mozgolódik egy ideje. Aki nem követte a híreket, egy rövid összefoglaló: a Microsoft három éve vette meg a Nokia mobilüzletágát, és tavaly tovább is adták egy HMD Global nevű cégnek, amely tulajdonképpen a Foxconn egyik leányáé. Az új androidos mobilokat tehát minden bizonnyal a Foxconn fogja gyártani.

A gyár állítólag felsőkategóriás készülékeket is piacra dobna még az év vége előtt.

Rovatok