Index Vakbarát Hírportál

Saját sávjuk lehet az önjáró autóknak

2016. október 4., kedd 11:25

Az már nem kérdés, hogy az automata autók megjelennek az utakon, most egy újabb lépés segítheti gyorsabb elterjedésüket. Egy Seattle-i székhelyű befektetési cég azt javasolja, hogy Seattle és Vancouver közötti autópályán legyen fenntartva egy sáv az önjáró autóknak.

A Madrona Venture Group 5-15 éven belül látja megvalósíthatónak ötletét. Azért erre esett a választása, mert egyre szorosabb a kapcsolat a két város között. Seattle régóta az Amazon és a Microsoft központja, de a két techóriás sok irodát nyitott a két és fél órányi autóútra lévő Vancouverben.

Vancouver saját maga jogán is bekerülhet a hírekbe, mivel a város erőteljesen fejlődő startupközpontként is ismerik. A két város összekötése automata autókkal még jobban erősítené a kapcsolatot, miközben az autópálya kiépítése kevesebbe kerülnek, mint a javasolt 30 milliárd dolláros vonatpálya. Legalábbis a Madrona szerint.

Akárhogy is dönt a két város vezetése, az biztos, hogy a jövőben nagyon sok hasonló javaslattal fogunk találkozni, amely az önműködő autók terjedését segítik majd elő. Főleg, miután tényleg megjelennek az utakon ezek a járművek néhány éven belül.

Rovatok