Index Vakbarát Hírportál

Meghekkelték a Buzzfeedet

2016. október 5., szerda 18:57

Az OurMine hekkercsoport nem arról híres, hogy kis halakra utaznának: feltörték már Mark Zuckerberg és Jack Dorsey, a Facebook és a Twitter vezérigazgatóinak közösségimédia-profilját is, de nem kímélték az Uber-vezér Travis Kalanicket sem. Legutóbb a Buzzfeedet célozták meg, és fenyegető üzenetet helyeztek el az oldalon.

Az azóta eltávolított bejegyzésben az OurMine hekkerei hozzáfértek az egyik szerző, Joseph Bernstein felhasználói profiljához, és az ő nevében az alábbi szöveget tették közzé:

Feltörve az OurMine-csoport által. Többé ne írjatok rólunk álhíreket. Megvan az adatbázisotok. Legközelebb közzétesszük. Máskor ne baszakodjatok az OurMine-nal.

A hekkerek a Buzzfeed más bejegyzéseit is megbuherálták, és „Hacked by OurMine Team”-re (Feltörve az OurMine csoport által) cserélték a címeket.

Az akcióra azután került sor, hogy Bernstein írt egy cikket, Valószínűleg ez a szaúdi tinédzser állhat több tucat cégvezető és híresség meghekkelése mögött címmel. Ebben azt állította, hogy az OurMine hekkercsoport valójában egy „futballőrült középiskolás tanuló”. A Buzzfeed feltörését ebben a kontextusban joggal nevezhetjük hatalmas öngólnak.

Rovatok