Index Vakbarát Hírportál

Cuki robotok készítik elő a robotapokalipszist

2016. október 6., csütörtök 07:00

A tokiói CEATEC kiállításon készült képek szerint csupa kedves és segítőkész robot vesz majd körül minket a közeljövőben. Gyanús, nagyon gyanús.

Ha egy eljövendő robot-összeesküvés szervezője lennék, biztos úgy igazítanám a dolgokat, hogy lázadó robotjaim minél gyanútlanabb emberek fölött vehessék át a hatalmat, legyűrhetetlen rabigába döntve a szánalmas hústornyokat. Elnézve az aktuális tokiói technológiai kiállítás, a CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies) képeit, valahol ez az elgondolás lehet amögött, hogy a vásáron bemutatkozó cégek és fejlesztők csupa rokonszenves, szimpatikus, kedves, aranyos robottal jelentek meg, nyilván azzal a céllal, hogy elaltassák a figyelmünket. Nézzék csak!

Ő itt Pepper, a Softbank Group Corp. humanoidja. Nagyon kérem önöket, legyenek résen, ha Bors pajtival hozza össze önöket a sors.

A Hitachi Emiew3 nevű teremtménye lehengerlő cukiságával leplezheti alattomosságát.

 A Murata Manufacturing kis termetű szurkolólányai bemutatóra készülnek:

Falkában járnak, ezért érdemes szem előtt tartani a mondást: sok lúd disznót győz!

Az Omron behemót pingpongozó robotja elveszi a rendes asztaliteniszezők munkáját:

RoBoPin, a Fujitsu kommunikációs robotja tárt karokkal várja áldozatait.

RoBoPin kicsit szomorú, mert nem kapott ma még elég ölelést.

A Sharp háztartási asszisztense állítólag képes az összes otthoni gép irányítására és kezelésére. Ön rábízná a elektromos kenyérvágót?

Megdöbbentő, de a RoBoHoN nevű aprócska humanoidok valójában okostelefonok. Hát nem volt elég? Így is rabjai vagyunk a telefonjainknak! Wake up, sheeple!

A kissé pocakos, jámbor tekintetű Caiba egy távirányítású robot, alkotói szerint azt csinálja, amire vezérlője utasítja. Na persze, na persze.

Rovatok