Index Vakbarát Hírportál

Becsődölt a BitTorrent médiastratégiája

2016. október 7., péntek 11:13

Jegelték a nagyívű médiaipari terveket a BitTorrentnél, kirúgták a vállalat vezérigazgatóit, és a Los Angeles-i stúdiót is bezárták, amivel a nyáron elindított BitTorrent Now videostream szolgáltatásnak is vége - írja a Variety. A lap úgy tudja, hogy az alapító Bram Cohen a hét elején közölte a dolgozókkal a változást, de az elbocsátások már két hete elkezdődtek.   

Nem is olyan régen, idén áprilisban nevezték ki a BitTorrent vezérigazgatóinak Robert Delamart és Jeremy Johnsont,  és a páros elsősorban arra fókuszált, hogy megalapozza a vállalat jelenlétét a médiagyártói és disztribúciós piacokon. Ennek érdekében nyitottak irodát Los Angelesben.

Tevékenységük eredménye volt a hirdetésekkel támogatott BitTorrent Now videostream szolgáltatás, amit júniusban indítottak el. Ez egyébként nem is a BitTorrent peer-to-peer technológiáját használta. A fejlesztésekre és a működésre több millió dollár ment el, a Variety informátorai szerint nagyon elszálltak a kiadások.

Emiatt húzta be a BitTorrent a kéziféket. Nem először: 2008-ban is megpróbáltak beszállni a médiabizniszbe, és akkor is kudarcot vallottak.

Rovatok