Index Vakbarát Hírportál

Megújul a Microsoft Paint

2016. október 10., hétfő 19:35

A Microsoft elsődleges képszerkesztő eszköze, a Paint 1985-ben tűnt föl először, de a felhasználók többsége csak a Windows operációs rendszerhez csapott alapfokú szerkesztőprogramként ismeri. A Paintet lehet kreatív dolgokra használni, de a lehetőségei akkor is korlátozottak más képszerkesztő szoftverekhez képest. A Microsoft úgy döntött, ideje újítani.

Egy nemrég kiszivárgott videó tanúsága szerint a szoftvert olyan lehetőségekkel bővítik ki, mint a 3d objektumok létrehozása és szerkesztése. A látottak alapján a Paint új verziója táblagépeken és pécén is használható lesz, és pillanatok alatt lemodellezhetünk vele egy primitívebb akváriumot. Vagy a Naprendszert.

A kibővített szerkesztőfunkcióknak köszönhetően a térbeli objektumok modellezése viszonylag egyszerű. Ha ezzel elkészültünk, a megszokott módon színezhetjük ki az objektumokat, ahogy például a bohóchal befestésénél is látszik.

A Verge újságírói már tesztelték a szoftver egy megjelenés előtti verzióját. Mint írják, még mindig hiányoznak az olyan alapfunkciók, mint például a rétegek kezelése, vagy a több fájl egyidejű megnyitásának lehetősége. A jelek szerint a Paint továbbra is egy alapfokú szerkesztési feladatokra szánt képkezelő marad, nem a Photoshop közvetlen konkurense.

Rovatok