Index Vakbarát Hírportál

Kanna, wifi, sültbolondok

2016. október 12., szerda 14:48

Egyetlen. Gomb. Átkapcsolása. A gépesített teafőzést nagyjából ennyire tartottuk bonyolultnak, amíg nem olvastuk a kivételes tehetséggel megáldott Mark Rittman sztoriját arról, hogy neki 11 óra sikerült elvégeznie ezt a műveletet, és ezzel alighanem felállította a lassú teafőzés világrekordját.

Still haven't had a first cup of tea this morning, debugging the kettle and now iWifi base-station has reset. Boiling water in saucepan now. pic.twitter.com/lC3uNX5WTp

— Mark Rittman (@markrittman) October 11, 2016

Rittman reggel 9-kor látott hozzá a teafőzéshez. Mi ezt úgy kezdenénk, hogy megtöltünk vízzel egy kannát, és alágyújtunk a rezsón, vagy rögtön vízforralót használunk. Aztán úgy egy perc után ráöntjük a vizet a tealevelekre, és készen is vagyunk.

Mark Rittman azonban nem egy átlagos ember, és sokkal egyszerűbbnek gondolta, azt, hogy

Az egyszerű folyamatba sajnos egy kis hiba csúszott. A kanna az istenért sem akart a rendszerbe integrálódni.  

Mi elképesztően hatékonyan tudunk hétköznapi kannákat integrálni, ehhez csak helyet kell neki csinálni a konyhapulton. Az iKettle nem egy átlagos kanna, ezért Mark Rittman úgy vágott bele a feladatba, hogy nekiállt szoftvert fejleszteni.

Well the kettle is back online and responding to voice control, but now we're eating dinner in dark while lights download a firmware update pic.twitter.com/yPTDoUkM9Z

— Mark Rittman (@markrittman) October 11, 2016

Ezzel el is telt a 11 óra, mire Rittman megkérhette a kannáját, hogy kapcsoljon be, és este 8-kor, az éppen szoftvert frissítő izzók miatt vaksötétben, végre megihatta a reggeli teáját. 

Rovatok