Index Vakbarát Hírportál

A tőzsdére megy a Snapchat

2016. október 13., csütörtök 11:59

A világ legnagyobb bankjai fogják támogatni a Snapchat tőzsdei bevezetését. A céghez közel álló források jövő márciusra várják a lépést.

Az első nyilvános ajánlattételt a Morgan Stanley és a Goldman Sachs Group fogják vezetni. Az érintett cégek már a hét elején megkapták az ajánlatot, de de a sajtónak nyilatkozó források névtelenséget kértek, mert az információ még nem publikus. A hírek szerint a tőzsdére menetelt a JP Morgan, a Deutsche Bank AG, az Allen & Co, a Barclays és a Credit Suisse Group is támogatják.

A Snapchatnek napi 150 millió aktív felhasználója van. A fénykép- és szelfimegosztó alkalmazás év végéig 350 millió dollár hirdetési bevételt hozhat az anyacégnek - szép előrelépés a 2015-ös 59 millió dollárhoz képest. Mivel a cég éves bevétele egymilliárd dollárnál kevesebb, a tőzsdei bevezetéshez kapcsolódó dokumentumokat a felügyeleti szervek bizalmasan kezelik.

A Snapchat piaci értékét az elemzők 18 milliárd dollárra becsülik. A tőzsdei bevezetés a legnagyobb ilyen esemény lehet azóta, hogy a Twitter 2013 novemberében a tőzsdére lépett.

Rovatok