Index Vakbarát Hírportál

Hárommilliárd dollárt bukik a Samsung a kieső Galaxy Note 7-eladásokon

2016. október 14., péntek 10:20

A Samsung azt nyilatkozta, hogy körülbelül hárommilliárd dollár bevételkiesést okoz nekik a Galaxy Note 7 telefonok visszahívása. A veszteség a két következő pénzügyi negyedévben éreztetni fogja a hatását.

A Galaxy Note 7 balszerencsés útja augusztusban kezdődött. Világszerte több tucat olyan esetet jelentettek be, hogy a telefon akkumulátora túlhevül, szélsőséges esetekben kigyullad.

Akkor úgy tűnt, hogy a Samsung kezelni tudja a helyzetet. Elkönyvelték, hogy a veszteségeik akár egymilliárd dollárra is rúghatnak. Készülékcsere-programot hirdettek, a legyártott, hibás modelleket visszahívták, a balszerencsés vásárlóknak új, biztonságos telefonokat ígértek.

Úgy tűnt, hogy minden rendben van, de rövidesen érkeztek az első hírek arról, hogy a cseretelefonok is kigyulladnak.

A múlt heti események hatására a Samsung úgy döntött, hogy világszintű készülék-visszahívási programot kezd. A Galaxy Note 7 sorsát ez meg is pecsételte: a telefon többé nem lesz kapható hivatalos kereskedelmi forgalomban.

A Samsung még mindig nem tudja pontosan, hogy mi okozta a készülék meghibásodását. A legfrissebb hírek szerint az Egyesült Államokban összesen 96 telefon gyulladt ki, ebből 23 a készülék-visszahívási program meghirdetése után.

Rovatok