Index Vakbarát Hírportál

A Kodak új mobilja inkább csak kamera

2016. október 20., csütörtök 15:50

Új mobiltelefont ad ki a Kodak. Igen, volt már egy korábban, év elején mutatták be a Las Vegas-i CES-en. Most egy újabb készülkkel próbálják kihasználni a jól hangzó név marketinglehetőségeit.

Az Ektra névre hallgató mobilnak elég retrókinézete van, az 1941-es Kodak fényképezőgépre hajaz a dizájnja. A Bullitt gyártja, egy brit cég, amely például már Caterpillar dizájnú telefonokat is gyártott.

A készülék androidos lesz, persze nem a legújabb operációs rendszert teszik bele, 6.0-val jön. A kijelzője öt hüvelykes, 1080p-s lesz. Tesznek bele 32 gigabájt belső memóriát és 3 gigabájt RAM-ot, a processzora pedig MediaTek Helio X20 lesz.

De még a gyártó bevallása szerint sem ez a lényeg, mert nem lesz olyan erős és gyors, mint a csúcskészülékek. Ez a mobil a kameráról fog szólni, amely 21 megapixeles lesz és a Sony IMX230 szenzora lesz benne. Ugyanezt a szenzort tették egyébként a tavalyi Xperia Z3+-ba.

A Bullitt is elismeri ezt, a mobilt az életérzésről, egyszerűségről és a kameráról szól. Decembertől lesz megvásárolható Európában 449 fontért, ami nagyjából 154 ezer forintnak felel meg mai árfolyamon. Ha lesz kellő érdeklődés, akkor az Egyesült Államokban is piacra dobják jövő év elején.

Rovatok