Index Vakbarát Hírportál

Tényleg önjáróra építik a Teslákat

2016. október 20., csütörtök 14:29

Ezentúl az összes Teslát olyanra építik, hogy képes legyen teljesen önjáró üzemmódban működni. Ezt maga Elon Musk, a cég vezérigazgatója jelentette be. De ezt nem jelenti azt, hogy már most tudnák önállóan vezetni magukat – ehhez ugyanis le kell fejleszteni a szükséges szoftvert is. Amikor a szoftver elkészül, frissítik az összes autót és máris indulhat a móka. Vagyis a tulajdonosok elengedhetik majd a kormányt, és az autó mindent megcsinál helyettük.

Hogy ez pontosan mikor lesz, azt még Musk sem tudja. Egyelőre csak az biztos, hogy a Model X és a Model S autókba az eddiginél sokkal több kamerát, radart és érzékelőt tettek, hogy a hardver készen álljon a nagy lépésre. Ezek az autók egyelőre félautomaták, a Tesla két-három havonta ad majd a szoftverhez újabb automata funkciókat.

Elon Musk elismerte ugyan a közelmúlt baleseteit, de még mindig azt gondolja, hogy az automata autó sokkal biztonságosabb, mint az emberek által vezetett autók. Sokkal több apróbb baleset történik figyelmetlenségből, automata funkciókkal egyszerűen sokkal jobbak az eredmények. Annyira bízik a technológiában, hogy olyan gyilkosoknak nevezte azokat, akik az automata technológia ellen érvelnek.

Ha negatív cikket ír, amely elbátortalanítja az embereket az automata autók használatától, akkor embereket öl.

Erős kijelentés, de nem ez az első alkalom, amikor Elon Musk kritizálja az önműködő autókat kritizálókat.

Rovatok