Index Vakbarát Hírportál

Csalók élnek vissza az Index nevével

2016. október 21., péntek 16:40

Ügyeskedők élnek vissza az Index.hu nevével, és az általunk írt cikkekkel, ráadásul olyan megtévesztő módon, hogy ehhez még az oldalunk fejlécét is lemásolták. Talán mondanunk sem kell, de ehhez az egészhez az Index.hu-nak az égvilágon semmi köze nincs.

A Facebookon jelent meg az alábbi megosztás, amely egy átverős oldalra tereli a látogatókat:

A bejegyzésre kattintva azonban nem az Index.hu oldala jelenik meg, hanem egy átverés, amiben azt írják, hogy az Apple megszabadul a készleteitől, és készletkisöprés miatt egy Starbucks kávénál is olcsóbban adja a telefonját. Ez természetesen ordas nagy kamu.

Aki többször kattint a Facebookon lévő bejegyzésre, egy idő után az Index.hu eredeti cikkére jut, de a böngésző inkognitó módjában újra és újra betölthető az átverős oldal.

Az átverős oldal a PrimaWin nevű kereskedőt nevezi meg, a névre kattintva viszont nem egy bolt oldalára lehet eljutni, hanem a 960 forintos iPhone ígérete máris átváltozik egy 960 forintos nyereményjátékká.

A nyereményjáték oldalán tovább kattintva megjelenik egy új infó, hogy a megadott szöveggel kell sms-t küldeni a megadott telefonszámra, hogy állítólag megnyerjük a telefont. 

NE KÜLDJÖN SEMMILYEN SMS-T!!!!!!

Az oldal alján apró betűkkel írják, hogy az sms küldője feliratkozik egy állítólagos nyereményjátékra, ezzel viszont hetente három sms-t fog kapni, amelyeknek a díja DARABONKÉNT 960 forint. Ezt az összeget mindaddig ki is fogják számlázni, amíg nem küld egy sms-t a stop szóval a regisztrációkor használt telefonszámra. 

Aki van akkora lúzer, hogy mégis feliratkozik, az havonta 11520 forintot költ a nyereményjátékra.

Hangsúlyozzuk, hogy ez elvileg egy nyereményjáték, tehát semmi sem garantálja, hogy ezért a pénzért valaha hozzájut egy iPhone 7-hez.

A promóciós játék szerződési feltételeiben emlegetett holland Crosmo B.V. (a másik változatban a Republic Response B.V.) neve online panaszfórumokon is megjelenik, már 2014-ben is azt írták, hogy a cég elérhetetlen, és átveri a netezőket. 

Az Index nevének és dizájnjának használata miatt jogászaink megtették a szükséges lépéseket.

Rovatok