Index Vakbarát Hírportál

Csodamobilt mutattak be Kínában

2016. október 25., kedd 15:19

A kínai Xiaomi sajtóeseménye teljesen szokványosnak indult Pekingben, bemutatták az Mi Note 2-t. Ami ez után következett, arra senki nem számított. A cég mutatott egy olyan mobiltelefont, amely a szakírók szerint elhomályosítja az iPhone 7 és Google Pixel körüli hírverést.

A Mi Mix elég jól néz ki. Odáig nem merészkednénk, mint a szakportálok újságírói, hogy a valaha létezett leggyönyörűbb telefonnak minősítsük, de kétségtelen, hogy nagyon jól sikerült a dizájnja. Philippe Starck felelős ezért, aki egy rövid videóban fejti ki, miért ilyet tervezett.

A mobil elég nagy, 6,4 hüvelykes az átmérője, már-már tablet kategóriába esik, hiszen héthüvelykes tabletekkel elárasztották már a piacot. Nevezhetjük tehát phabletnek is az Mi Mixet. A kijelző körül szinte nincs is keret, ami van, az meg észrevehetetlen. Csupán a mobil alsó részén van egy fekete csík, oda helyeztek néhány érintőgombot a navigációhoz.

Vagyis a teljes mobil 91,3 százaléka kijelző, nem rossz arány azért. Az iPhone 7-nél ez az arány 67,7 százalék, a Google Pixel XL-nél 71,2 százalék. Ennek kivitelezéséhez a cég némi áttervezésre kényszerült. A kamerát például a készülék aljára helyezték, a hangszórót és mikrofont pedig úgy alakították át, hogy illeszkedjen az új dizájnba. A mobil kijelzője tehát 23 százalékkal nagyobb, mint az amúgy hasonló méretű iPhone 7 Plus kijelzőjénél.

A Mi Mix tulajdonságai:

A Mi Mix november 4-től lesz kapható, egyelőre csak Kínában. A kisebbik készülék ára nagyjából 145 ezer forint lesz, de a nagyobb sem lesz sokkal drágább. Arról nincsenek hírek, hogy a világ többi részén fogják-e egyáltalán árulni a készüléket és ha igen, mennyiért.

Rovatok