Index Vakbarát Hírportál

Vegyítené a valóságot a virtuális világgal a Google

2016. október 25., kedd 11:51

A Google Daydream VR csak a kezdet, a cég olyan szemüvegen dolgozik, amelyet telefon nélkül is lehet használni. Ráadásul ötvözné a virtuális valóságot és a kiterjesztett valóságot is. Ilyen készülékről egyébként már korábban is pletykáltak, de a Daydream VR bejelentése után kicsit elhaltak ezek a hírek.

Most azonban újult erővel törtek elő ismét. A szemüveg képes lenne követni a szem mozgását, hogy feltérképezze a felhasználó előtti valódi világot. Az eredmény pedig a virtuális valóságnál realisztikusabb élmény lenne, amely azonban magába foglalja a kiterjesztett valóság előnyeit. Valahol a kettő határán mozogna.

A pletykák alapján olyan lehet az egész, mint a Microsoft Hololens. Persze arról még semmit nem tudni, hogy a Google milyen funkciókat tesz lehetővé. A hírek szerint a futurisztikus eszközt a Movidius fejlesztené, ez az az cég, amelyet ismeretlen összegért éppen felvásárol az Intel.

A Daydream VR olyan, mint a legtöbb most forgalomban lévő VR-szemüveg, kell hozzá egy viszonylag erős mobiltelefon. A felhasználó ezzel egy virtuális világba lép, amelynek ugye semmilyen kapcsolata nincs az őt körülvevő valósággal.

Úgy tűnik, a Google-nak ez nem elég, és az Apple, valamint az Microsoft véleményét osztja a kérdésben, hogy mindenképpen kell valamilyen kapcsolat a külvilággal. Mégpedig azért, mert csak így oldható meg a felhasználók közötti kapcsolat, kommunikáció.

Rovatok