Index Vakbarát Hírportál

A franciák is orosz kibertámadástól félnek

2016. október 26., szerda 15:56

A francia nemzetbiztonsági szakemberek szerint az amerikaihoz hasonló incidensekre náluk is számítani kell – írja az ITcafé. A francia adatvédelmi biztos arra figyelmeztette a választásra készülő elnökjelölteket, hogy az Egyesült Államokban történtek után a kibertámadások veszélye reális, így készüljenek fel ezekre.

A jövő év tavaszán sorra kerülő választás biztonsága érdekében a miniszterelnök irányítása alá rendelt nemzetbiztonsági hivatal (Secrétariat général de la défense et de la sécurité nationale) ma tájékoztatóra hívta össze az elnökválasztási kampányokat folytató pártok illetékes képviselőit, hogy megismertessék őket a lehetséges kockázatokkal, illetve hogy tanácsokat adjanak a védekezési módszerekről. Hasonló kiberbiztonsági oktatásokat, tanfolyamokat, tájékoztatókat már évek óta tartanak a francia vállalatok szakembereinek.

Guillaume Poupard, a hivatal kibervédelmi osztályának vezetője előzetesen annyit elmondott, hogy a tájékoztatón elemzik és bemutatják az Egyesült Államokban tapasztaltakat, és technikai részleteket osztanak meg a kampányfelelősökkel, hogy ezek ellen hogyan lehet hatékonyan fellépni.

Amerikában az utóbbi idők nagy politikai hekkeléseit az amerikai nemzetbiztonsági szakértők egyértelműen az orosz kormány által megrendelteknek tekintik, szerintük az oroszok zavarkeltéssel, illetve információk megszerzésével, majd ezek felhasználásával az ottani elnökválasztás eredményét próbálják befolyásolni.

Rovatok