Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárogtak a képek az új Macbook Próról

2016. október 26., szerda 11:22

Szándékos lehet az Apple döntése, hogy egy nappal a Microsoft szerdai bejelentései után, október 27-én mutatja be az újdonságait, mert így sanszos, hogy sikerül elterelnie a szót a fő riválisáról. Erre azért is van némi esélye, mert a Macbook Prók nagyon régen frissültek, sokan várják az új modelleket.

A napokban kiadott MacOS Sierra 10.12.1 elárult néhány titkot arról, hogy mi várható. Az operációs rendszerbe beépített Apple Pay fizetési rendszerhez tartozó képen az látszik, hogy valóban lesz egy színes kijelzőcsík a betűgombok fölött, ott ahol most a funkciógombok vannak. Állítólag érintésérzékeny OLED lesz a kilejzőcsík, és támogatja az TouchID ujjlenyomat-olvasót.

Ezen a vékony kijelzőn állítólag az éppen használt apphoz tartozó dolgok jelenhetnek meg, legyen szó akár online vásárlásról, vagy a Spotify zenelejátszó vezérléséről.

A kijelzőcsík elhelyezésével kapcsolatban vannak kétségeink, mert a mostani Macbookokban pont ezalatt vannak a gép nyomtatott áramkörei, vagyis minden olyan dolog, ami felforrósodhat. De várjuk meg a bejelentést, hogy mindent megtudjunk a hőelvezetésről és az új gépek felépítéséről.

Állítólag a mostaniaknál vékonyabbak is lesznek a gépek, és emiatt a hagyományos téglalap alakú usb portok helyett csak kisebb és kerekebb usb type-c csatlakozók lesznek rajta, valamit egy jackaljzat, ami elég meglepő, mert így nem lesz hová bedugni az iPhone 7 miatt megvett, Lightning végződésű fülhallgatókat. (Szegény Apple fanboiok, már megint fölösleges pénzköltésre vannak rákényszerítve.)

Az Apple egyébként csütörtökön, magyar idő szerint este 7-kor tartja a bemutatóját, amit mi is figyelemmel kísérünk. 

Rovatok