Index Vakbarát Hírportál

Magyar kockától lesz okosabb a lego

2016. november 2., szerda 20:18

Még négy napig lehet licitálni a Kickstarteren az SBrick Plus okoskockára, amellyel a motorokat tartalmazó legókészletet tudjuk alaposan feltuningolni. A magyar csapat két éve már bizonyított az első ilyen kockájával, és azt mondják, hogy most már több mint húszezer felhasználójuk van világszerte.

A piaci bevezetés előtt álló SBrick Plus kocka bluetoothon tud kommunikálni szinte bármilyen okoseszközzel - telefonnal, tablettel, számítógéppel, vagy akár a PS4 kontrollerével is. Az alkalmazásuk pedig ingyen letölthető iOS-re, Androidra és Windows Phone rendszerre.

Az új kocka egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy szenzorokat is támogat, és ennek hála interaktív legórobotokat tudunk építeni. Az SBrick Plus összeköthető a Power Functions legókészletekben megtalálható motorokkal, az oktatási célokra használt WeDo készlet szenzoraival, sőt, extra adapterek közbeiktatásával még a LEGO Mindstorms NXT/EV3 robotok alkatrészeivel is.   

A kocka programozására sokféle lehetőség áll a felhasználó (vagy inkább: játékos) rendelkezésére. Ilyen például a kisiskolások által kedvelt, blokkalapú Scratch, a vadiúj Apple Swift Playground, valamint a profi kódolók által használt Javascript és Phython.

A magyar fejlesztőcsapat megint a Kickstarteren dobja piacra a programozható játékot és oktatóeszközt, ahol még négy napon át lehet licitálni.  Az eszközhöz kiadott oktatási anyagok a Cambridge Egyetem egyik professzorától is kapott elismerést, és a nemzetközi sajtó is jól fogadta az SBricket.

Az 50 ezer dolláros célkitűzést már jócskán túlszárnyalták, most 85 ezer dollárnál tartanak. Erős az érdeklődés a legóvonatosok és a LEGO Technic készletek rajongói körében, és négyen az 1000 dolláros oktatói csomagból rendeltek, amellyel egy egész osztályterem felszerelhető SBrick kockákkal.

Rovatok