Index Vakbarát Hírportál

Összecsukható monitort terveztek mobileszközökhöz

2016. november 4., péntek 07:05

A SPUD nem más mint egy hordozható projektor, ami egy könyv méretűre összecsukható vászonzsák belső falára vetíti a képet. Kickstarteren már a kitűzött összeg ötszörösét összeszedték a fejlesztők.

Úgy tűnik legalább 496 ember tartja remek ötletnek, hogy mobiltelefonjához, tabletjéhez, notebookjához egy második kijelzőt csatlakoztasson, pláne ha ez a másodlagos kijelző egy összecsukható, könnyű monitor. A Spontaneous Pop-up Display (avagy SPUD), de fordítsuk mondjuk Lazán Fölpattanó Képernyőnek, majdnem olyan mint a profi fotóstúdiókban megtalálható softbox lámpa, amivel szép szórt fényt lehet produkálni. A fejlesztők Kickstarteren gyűjtenek pénzt ötletük megvalósítására, eddig a kitűzött 33 ezer dolláros cél majdnem hatszorosa jött össze, pedig a 2017 júniusára ígért termék nem olcsó: csaknem négyszáz dollárt, azaz 111 ezer forintot kérnek egy legyártott darabért.

A termék nem más, mint egy saját fejlesztésű, kis méretű, kábé a tenyerünkben elférő vetítőgép, ami HDMI csatlakozóval bármilyen kompatibilis eszközhöz tud kapcsolódni. Alkotói szerint a hasonló hordozható projektoroktól annyiban tér el, hogy rövid távolságra is képes tökéletes minőségű képet vetíteni. A rövid távolság azért jön be a képbe, mert a telefonunk, vagy tabletünk képét a projektorra szerelt, összecsukható zsákszerűség belső falára vetíti, aminek fehér vetítővászon része akkora, mint egy 24 collos monitor.

Az ötletgazdák szerint az esernyőszerűen nyitható, csukható termék széles körben használható, spontán prezentációk, kirándulások, otthoni médiafogyasztás remek kiegészítője lehet, amennyiben nem szeretnénk egy tenyérnyi képernyőn nézni a kívánt tartalmakat. Az alig egy kilogrammos SPUD könyv méretűre csukható össze, és fejlesztői ígérete szerint csupa minőségi anyagból gyártják majd, aminek köszönhetően például a vetítővászon rész nem fog gyűrődni.

Annyi biztos, hogy ez a fajta képmegjelenítés nem veheti fel a versenyt a napjainkban kapható monitorok kijelzőjének minőségével, így grafikusok valószínűleg nem árasztják el megrendelésekkel a céget, de szükségmegoldásként jól jöhet az erre vágyó átlagfelhasználónak, akit mondjuk nem riaszt el az ár, amiért akár egy rendes monitort is lehet vásárolni.

Kell-e nekem SPUD?

  • 1442
    Mint púp a hátamra!
  • 854
    Mint egy falat kenyér!

Rovatok