Index Vakbarát Hírportál

Jön a Samsung saját digitális asszisztense

2016. november 7., hétfő 10:34

A Samsung bejelentette, hogy a jövőre érkező S8 mobiljában fog debütálni a saját digitális asszisztensük. Ezzel a cég közvetlen konkurenst állít az Apple, a Google, a Microsoft és az Amazon saját hasonló megoldásainak, és várhatóan még jobban felpörgeti a versenyt a hangvezérelt asszisztensek, és általában a széles tömegek számára kínált mesterséges intelligencia terén.

A Samsung még október elején vásárolta fel a Viv Labs nevű céget, amelynek a fejlesztésére az új asszisztens épülni fog. A Viv ugyan csak idén tavasszal mutatta be a maga megoldását, de a fiatal startupot tapasztalt veteránok alapították, akik például az Apple által 2010-ben bekebelezett Sirit is fejlesztették annak idején. Részleteket még nem tudni arról, mire lesz képes a mesterséges intelligenciával hajtott Samsung-asszisztens, de annyi már most kiderült, hogy a tervek szerint külső szolgáltatások felé is nyitott lesz, minél több mindent szeretnének beleintegrálni.

A dél-koreai cég egyébként is már nagy erőkkel az S8-ra gyúr, mert a következő zászlóshajó mobiljukkal szeretnék minél előbb feledtetni a robbanásveszélyes akkuja miatt nagy anyagi és pr-bukásnak bizonyuló Note 7-et. Ebben segíthet a mobilt felokosító asszisztens is.

Emellett viszont azért is nagy dobás lehet, ha a Samsung beszáll a hangvezérelt asszisztensek versenyébe, mert a világ legnagyobb okoseszközgyártójaként felgyorsíthatja a folyamatot, hogy ezek az intelligens asszisztensek kiszabaduljanak a mobileszközökből, és a tévébe vagy a hűtőbe is beköltözzenek. A bejelentésében maga a Samsung is kiemelte, hogy első körben ugyan a mobil kapja meg az asszisztenst, de felkészülnek a fitneszkütyük és az okosotthonok.

Közben az is kiderült, hogy valószínűleg az asszisztens neve is megvanBixby.

Rovatok