Index Vakbarát Hírportál

A GoPro visszahívja a zuhanásveszélyes kamerás drónját

2016. november 9., szerda 13:47

A GoPro bejelentette, hogy visszahívják az első, saját fejlesztésű kamerás drónjukat a piacról. A 800 dolláros Karmáról ugyanis kiderült, hogy működés közben bedöglenek: az akkumulátor egy idő után nem ad tápfeszültséget, és emiatt meghibásodnak.

A Karma október 23-án került piacra. Azóta nagyjából 2500-at adtak el belőle. A Verge cikke szerint nem elszigetelt jelenségről van szó: szinte mindegyik készülék hibás. A meghibásodások szerencsére sem személyi sérülést, sem anyagi kárt nem okoztak.

A vásárlók a visszahívott drónokat elpostázhatják közvetlenül a GoPrónak, illetve eljuttathatják a viszonteladóhoz, akik teljes kártérítést fizetnek.

A cég képviselői a múlt heti befektetői megbeszélésen szóba hozták a Karmával kapcsolatos problémákat, de nem ejtettek szót a visszahívásról. A hivatalos közleményben Nick Woodman, a cég vezérigazgatója azt írta, hogy dolgoznak a hiba elhárításán, és elnézést kértek a vásárlóktól.

A malőr következményeit valószínűleg a GoPro következő negyedéves eredményein is látni lehet majd. Az egésznek csak a DJI örülhet, akik a kieső konkurencia miatt továbbra is a kamerásdrón-piac vezetői maradhatnak.

Rovatok