Index Vakbarát Hírportál

Ismeretlen rakétadarab hullott a földre Mianmarban

2016. november 11., péntek 23:36

Rejtélyes törmelék hullott az égből Mianmarban. A helyi sajtó beszámolója szerint valószínűleg egy kínai rakéta henger alakú darabja érhetett földet lakott területen.

A rakétadarab 1 méteres átmérővel és 4,5 méteres hosszúsággal rendelkezik. Egy jadekőbánya területén csapódott be, de ezt követően visszapattant és 46 méterrel távolabb ért földet. Egyetlen ember sem sérült meg, de egy ház teteje megrongálódott.

Unidentified piece of an aircraft, believed to be an engine, falls near Hpakant jade mine | #Myanmar https://t.co/W2im1NOCdh pic.twitter.com/NFRCJiAYM5

— The Myanmar Times (@TheMyanmarTimes) November 11, 2016

Hivatalos forrásból nem derült ki, hogy pontosan miről van szó, ezért mindössze találgatásokra hagyatkozhatunk. Szakértőnk legjobb tippje szerint a szerdán este kísérleti jelleggel kilőtt kínai Hosszú Menetelés 11 rakéta egy darabjáról lehet szó. Erről hosszabban a kína rakétatechnológiájával foglalkozó cikkünkben írtunk. Ebből kiderül, hogy a Hosszú Menetelés 11 egy kicsinek számító rakéta, aminek legnagyobb előnye, hogy gyorsan összerakható és indítható.

Rovatok