Index Vakbarát Hírportál

8 milliárd dollárért vett autóhifit a Samsung

2016. november 14., hétfő 14:12

A Samsung bejelentette, hogy 8 milliárd dollárt készpénzért megvette az amerikai Harmant. Ezzel a dél-koreai céghez kerülnek olyan ismert márkák is, mint a Harman Kardon, az AKG és a JBL.

Komoly magyar vonatkozása is van ennek a felvásárlásnak, hiszen a Harmannak több mint kétezer dolgozója van Székesfehérváron, ahol autós hangrendszerek elektronikáját és hangszórókat raknak össze. Éppen az a fő indoka a Harman felvásárlásának, hogy a Samsung meg akarja vetni a lábát az autóiparban.

A kijelzőket, interfészeket, csipeket és mobilokat gyártó Samsung komoly növekedési lehetőségeket lát az autós elektronika piacán - még több eszközben tudja felhasználni az alkatrészeit. A Harman várhatóan megduplázza a bevételeit a következő 5 évben, nagy megrendelései vannak a Fiat Chryslertől és a GM-től.

Ezzel a lépéssel a Samsung egy csapásra ott találta magát az Apple és a Google mellett, hiszen a kaliforniai riválisai is azon munkálkodnak, hogy meg tudjanak jelenni az autókban. Nagy esély van rá, hogy a Samsung a nemrég megvett Viv mesterséges intelligenciára épülő személyi asszisztensét is felhasználja majd a fedélzeti eszközeiben. 

Rovatok