Index Vakbarát Hírportál

Feltörték a világ legnagyobb online szexközösségét

2016. november 14., hétfő 09:06

Most azonnal érdemes jelszót változtatni annak, aki felhasználója volt az AdultFriendFinder, Cams.com, Penthouse, Stripshow vagy iCams.com közösségi oldalaknak, mert hekkerek mindet feltörték, és ezáltal

hozzáférést szereztek 412 millió fiókhoz.

Ez jóval nagyobb fogás, mint az Ashley Madison tavaly augusztusi feltörése, hiszen akkor csak a randioldal 30 millió fiókjához fértek hozzá hekkerek.

A támadók állítólag még októberben végezték el a piszkos munkát. A világ legnagyobb szex- és szvingerközösségeként ismert AdultFriendFinderen 300 millió fiókhoz fértek hozzá, az élő szexcsevegésre használt Cams.com oldalon 62 millió, a Penthouse.com oldalon 1,4 millió, az iCams doménen 1,1 millió jelszót szereztek meg. Ezeket mind egy cég, a FriendFinder Networks működteti.

A törésről beszámoló Leaked Source nem hozza nyilvánosságra a teljes adatbázist. Azt viszont közölték, hogy a FriendFinder vagy egyszerű szövegként, vagy a köztudottan gyenge SHA1 algoritmussal védve tárolta a fiókneveket és jelszavakat, szóval a hekkereknek nem volt nehéz dolguk. Az is elég problémás, hogy a szervereken megtalálták 15 millió volt felhasználó fiókját is, akik elvileg már törölték az adataikat.

A FriendFinder állítólag már azonosította a támadók által használt biztonsági rést, és gondoskodott róla, hogy ne lehessen még egyszer bejutni a szervereire.

Rovatok