Index Vakbarát Hírportál

Decemberben jön Super Mario az iPhone-ra

2016. november 15., kedd 17:40

Egyszer kell érte tíz dollárt fizetni, aztán békén hagy a program. Kicsit más lesz a játékmód, mint amit megszoktunk.

Egy elejtett félmondatban már korábban bejelentették, hogy érkezik az Apple platformjaira a Super Mario Run nevű játék, de most az is kiderült, hogy erre december 15-ig kell várni - adta hírül a Business Wire. A játékért egyszer kell majd 9,99 dollárt fizetni, ami elég sok egy hasonló letöltésért, viszont azt ígérik, a megszokottól eltérően ezúttal nem lesznek programon belüli vásárlások.

A Super Mario Run lesz az első, kifejezetten mobileszközre fejlesztett játék a Super Mario-univerzumban. A játékmenet eltér az eddig megszokottól: a bajszos vízvezeték-szerelő ezúttal folyamatosan, magától haladni fog, a játékos pedig érintéssel érheti el, hogy Mario felugorjon a pénzérmékért vagy az ellenségek miatt.

A Super Mario Run minden eszközön működni fog, amin fut az iOS 8.0 vagy valamelyik későbbi verzió. December 15-én egyszerre 151 országban lesz elérhető a játék angol, japán, német, francia, spanyol, portugál, olasz, holland, orosz és kínai nyelvű verziója. A játék honlapján már él az előregisztrációs felület is mindazoknak, akik képtelenek kivárni azt a pár hetet.

A Super Mario gyártója, a Nintendo nemrég szinte felrobbantotta a tőzsdét: a Pokémon Go sokkal nagyobb siker lett, mint amire bárki is számított. A fellendülés addig tartott, amíg ki nem derült, az ingyenes játék a beépített néhány olcsó belső vásárlással igazából a hihetetlen népszerűség mellett sem hoz olyan sok bevételt.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok