Index Vakbarát Hírportál

Webre kerülnek a dobozban tárolt képek

2016. november 16., szerda 09:17

A több évtizede készült, papírra nyomtatott fényképeinket is elmenthetjük a webre a Google Fotószkenner alkalmazással. Valóban sokkal olcsóbb lefotózni a fényképeket, mint csak ezért szerezni egy lapszkennert, vagy elküldeni az egész pakkot egy profi stúdiónak, hogy digitalizálják mindet.

A Fotószkenner először készít egy teljes fotót a fényképünkről, majd ezután négy pötty jelenik meg a kép négy sarkánál, és úgy kell mozgatni a mobilunkat, hogy a kijelző közepén megjelenő fehér kör pontosan illeszkedjen az éppen megjelölt pöttyre. Ha mind a néggyel megvagyunk, az app elkészíti a végleges képet.

Az appot Androidra és iOS-re is kiadták.

Az app azért készít több fotót a fényképeinkről, mert a kamera mozgatásával próbálja kiküszöbölni a tükröződést, ami igencsak megnehezíti a digitalizálást.

A Google kontrollált környezetben felvett demójában ez jól is működött, de a valóságban nem ideális körülmények vannak, hanem oldalról beeső lámpafény, domborodó papír, ultracsillogó felület. Hamarosan előkotorjuk a képeinket, és teszteljük az appot.

Rovatok