Index Vakbarát Hírportál

5 perc alatt 5 órányi energiát ad le a szupertöltő

2016. november 17., csütörtök 15:08

Rengetegen szeretnék, hogy a mobilok hamarabb feltöltődjenek, ezért a Qualcomm mérnökei kitaláltak egy új szabványt, amivel 5 perc alatt 5 órányi működésre elegendő energiát lehet belepumpálni az aksiba.

A Quick Charge 4 elnevezésű megoldás a jövő nyáron megjelenő mobilokban fog megjelenni, és beleépítik a Snapdragon 835 rendszercsipbe is. Ez új megoldás a feszültséget szabályozza, és ezzel egy időben azt is, hogy mennyi energia áramoljon át a töltőkábelen.

Hogy ne legyen még egy olyan eset, mint ami a Note 7-tel történt, a Quick Charge 4 algoritmusait úgy állították be, hogy elkerüljék az adapter és a telefon túlhevülését. A Snapdragon 835-ös mobilonban háromszintű feszültségvédelem, négyszintű túlhevülés elleni védelem lesz, és a processzor az akku élettartamát is menedzseli majd, hogy hosszabb ideig megtartsa az eredeti kapacitását.

Állítólag 20 százalékkal lesz gyorsabb a töltés, 30 százalékkal nő az akku hatékonysága az aktuális Quock Charge 3-hoz képest. Ez azt jelenti, hogy 2-3 perccel rövidebb töltési idő alatt 1-2 extra órányi működést kapnak a felhasználók.     

Rovatok