Index Vakbarát Hírportál

Újabb önvezető autó gurult ki a forgalomba

2016. november 21., hétfő 09:09

A NuTonomy eddig Szingapúrban tesztelte autóit, de az év végétől Bostonban is elindítja a teszteket. Az MIT-ből kinőtt, három éve működő NuTonomy Szingapúrban bemutatta az első önvezető taxit a világon. A cég az amerikai Cambridge-ből működik, és már régóta együtt dolgoztak a szingapúri hatóságokkal.

A cég Renault Zoe elektromos autókat szeretne tesztelni Boston déli részének ipari övezetében. Vagyis az autók nyilvános helyen fognak közlekedni, mégsem lesznek a közlekedés részei egyelőre. Nagyjából hasonlóan kezdik el a működést itt is, mint Szingapúrban, ahol egy nagyobb tesztpályán próbálhatták ki először az önműködő autóikat. A bostoni polgármester örül annak, hogy a jövő közlekedésének még egy szereplője a várost választotta.

A NuTonomy év végéig tucatnyi autót enged Szingapúr útjaira, 2018-ra pedig egy teljes flottányi önjáró autót szeretne szolgálatba állítani. Bostonban egyelőre nem terveznek utasokat vinni, vagyis nem taxiként működnek autóik. Egyelőre a közlekedési ritmust próbálják felvenni, megtanulni a gyalogosok és biciklisek szokásait. Idővel pedig a város más részeibe is bemerészkednek majd.

Rovatok