Index Vakbarát Hírportál

Nem pártoltak el a júzerek a Samsungtól a Note 7-botrány miatt

2016. november 21., hétfő 12:37

A Galaxy Note 7 mobilok globális visszahívása nem változtatott az amerikai vásárlók viselkedésén és azon, hogy mennyire hajlandóak Samsung mobilokat venni – derül ki egy kutatásból, amit a Reuters/Ipsos készített október 26 és november 9 között.

A közvélemény-kutatásban kiderült, hogy a Samsung okostelefonjait használók ugyanannyira lojálisak választott márkájukhoz, mint az Apple felhasználói. Az is kiderül, hogy akik hallottak a visszahívásról, ugyanolyan mértékben érdeklődtek más Samsung-mobilok iránt, mint azok, akik nem hallottak a botrányról.

A Samsung világméretű visszahívási kampánya azután indult, hogy kiderült, a Note 7 akkumulátorai tűzveszélyesek. Nagyon sok felhasználó túlmelegedésről panaszkodott, néhányuknál egyenesen füstölni kezdett az akkumulátor.

A befektetők arra számítottak, hogy a csalódott Note 7 tulajdonosok az Apple termékei felé fordulnak, de nem így történt. A Samsung mobilokat használók 91 százaléka állítja, hogy következő telefonjának is Samsungot venne és 92 százalékuk venne más Samsung terméket. Az Apple-nél hasonlóak a számok, az iPhone-használók 92 százaléka megint iPhone-t venne, és 89 százalékuk vásárolna másik Apple-terméket is.

Valószínűleg azért volt kicsi a visszahívás hatás a felhasználókra, mert főleg a korai vásárlókat, úgynevezett early adoptereket érintette. A széles tömegek csak a hírekben találkoztak az eseményekkel.

Rovatok