Index Vakbarát Hírportál

Lefagy az iPhone egy trükkös videó lejátszása után

2016. november 22., kedd 18:21

Jobb, ha most néhány napig fokozottan figyel arra, hogy mit néz az iPhone-ján. Van ugyanis egy videó, aminek a megnézésétől egyszerűen összeomlik a telefon operációs rendszere.

Az .mp4 kiterjesztésű videó alig néhány másodperces. Ha Safari böngészőben nézi meg az egyszeri iPhone-felhasználó, néhány másodperc múlva furcsán kezd viselkedni a telefon, egyre jobban lelassul, végül nem reagál semmire.

Egyelőre nem teljesen világos, hogy mi okozhatja a hibát. Valószínűleg olyan végtelen ciklust indít el a videó, ami megeszi az iPhone memóriáját és 10-15 másodperc múlva egyszerűen nem tud reagálni semmire. A videó, ami a közösségi médiában terjed - és amelyet nyilvánvaló okok miatt nem linkelünk - csak az iOS operációs rendszerű készülékeket omlasztja össze, Androidon semmi baj nem okoz.

Szerencsére van megoldás. Ha véletlenül így járt, akkor annyi a dolga, hogy hosszan nyomja meg egyszerre a home és a bekapcsoló gombot, vagyis bootolja újra a mobilt (iPhone 7 tulajdonosok a bekapcsoló gombot és a hangerő szabályozó halkítógombját nyomják hosszan), és minden olyan lesz, mint új korában.

Rovatok