Index Vakbarát Hírportál

A Spotify a boldogságunkkal is törődik

2016. november 22., kedd 19:05

Habár a Spotify-t legtöbben valószínűleg csak zenehallgatásra használják, az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy egy másik alkalmazás készítőivel dolgoztak együtt. Nemrég a Tinderrel álltak össze, most pedig a Headspace nevű meditációs alkalmazással indítottak közös előfizetési csomagot - írja az Independent.

A Spotify azért döntött az együttműködés mellett, mert feltűnően sokan hallgatják a Meditáció kategóriában található lejátszási listákat, amik nem csak meditáláshoz jók, hanem segítenek koncentrálni tanulás vagy munka közben is. Emiatt gondolták úgy, hogy zenével azokon is segíthetnek, akik az éber figyelem művészetét szeretnék elsajátítani. A Headspace alapítója is jó ötletnek tartja a kollaborációt, szerinte a Spotify lejátszási listái tökéletesen kiegészítik a Headspace boldogabb élethez vezető útmutatóit.

Az ajánlat semmilyen módon nem kapcsolja össze a két alkalmazást, csupán egy kedvezőbb konstrukciót kínál, ha a Spotify felhasználók a Headspace-es csomagra frissítenek. A csomag egyelőre csak Dániában, Norvégiában, Finnországban és Svédországban elérhető, de nemsokára Nagy-Britanniába és Hollandiába is megérkezik. Magyar megjelenésről egyelőre nincs hír.

Rovatok