Index Vakbarát Hírportál

Államilag támogatott hekkerek próbálják ellopni Google-fiókját

2016. november 24., csütörtök 11:50

Államilag támogatott hekkerek próbálják ellopni fiókja jelszavát, ezt az ijesztő üzenetet kapták meg több ezren tegnap a Google-től. Azt nem írják a figyelmeztetésben, hogy melyik állam támogathatja ezeket a hekkereket, de az ijedt felhasználók Oroszországra tippelnek. Legalábbis ez derül ki tweetjeikből.

Nem újak az ilyen jellegű figyelmeztetések, a Google is küldött már ki ilyen leveleket többször 2012 óta. Idén márciusban változtatták meg a figyelmeztetés formáját, jóval figyelemfelkeltőbb lett, mint a korábbi.

A Google felszanálóinak 0,1 százalékának küldte ki a mostani figyelmeztetést. Főleg politikusok, újságírók vannak a listában. A Google szóvivője szerint nem kell megijedni egy ilyen levéltől, de érdemes még jobban odafigyelni a jelszavakra és a fiók biztonságára.

Azért küldik ki ezeket az emaileket, hogy a felhasználók tisztában legyenek a veszéllyel. Ez nem jelenti azt, hogy már feltörték fiókját vagy veszélyben lenne az. A figyelmeztetésben a Google további lépéseket is javasol, amelyekkel még biztonságosabbá tehető egy-egy fiók.

Rovatok