Index Vakbarát Hírportál

Programhiba miatt merül le túl korán az iPhone

2016. november 29., kedd 16:13

Néhány iPhone-felhasználó arra panaszkodik, hogy egy hiba miatt idő előtt lemerül az iPhone-juk. Hiába mutatja a töltöttségjelző, hogy még 30 százaléknyi kakaó van az akkumulátorban, a programhiba miatt ilyenkor kikapcsol a telefon.

A felhasználók az operációs rendszer, az iOS legújabb verzióját hibáztatják, ami állítólag gyorsabban apasztja az akkumulátor töltöttségét, mint a korábbi verziók. A témával foglalkozó, mostanra 13 oldalasra duzzadt fórumbejegyzés szerint a hiba elsősorban az iOS 10.1, illetve az iOS 10.1.1-es verziójánál jelentkezik, és csak bizonyos modelleket érint.

A fentebb említett fórumbejegyzésen kívül a témával a Reddit és a Hacker News is foglalkozott. Egyesek azt állítják, hogy a frissítés óta egyes iPhone-modellek – elsősorban az iPhone 6s, az iPhone 6s Plus, az iPhone 6 és az iPhone 5 – érintettek a dologban. A fórumozók szerint az iOS legújabb verziója több erőforrást fogyaszt, és a Battery Usage alkalmazás sem ad pontos értékeket a töltöttség szintjéről.

Novemberben az Apple bejelentette, hogy ingyen cserélik bizonyos modellek akkumulátorait, ha a felhasználók nem várt leállásokat tapasztalnak. A cég akkor azt állította, hogy a jelenség csak a 2015 őszén gyártott iPhone 6s modellek igen kis részét érinti. Ebből kiindulva nem elképzelhetetlen, hogy az érintett modellek akkumulátora is hibás, de az Apple még nem kommentálta az esetet.

Rovatok