Index Vakbarát Hírportál

A Fitbit megvenné a Pebble gyártóját

2016. december 1., csütörtök 10:04

Az aktivitásmérők legnagyobbja, a Fitbit megvásárolná az okosórákat gyártó Pebble-t. A két cég állítólag már közel van a megegyezéshez. A Fitbit a Pebble technológiáját szeretné magáénak tudni, mint például az operációs rendszert. De a Pebble márkanevet már nem tartaná meg.

Arról nem beszélnek a cégek, hogy mikor zárul le az ügylet és mikor fogják bejelenteni. Még csak értesülésekre hivatkozva írta meg a The Information nevű szaklap. Ráadásul nem is nagy összegű felvásárlásról van szó, állítja a lap.

A Pebble már jó ideje keres befektetőket vagy felvásárlókat. A cég munkatársainak 25 százalékát építette le év elején. Eric Migicovsky vezérigazgató is nehéz időszakról beszélt nem olyan régen.

A Pebble 2012-ben indította az első sikeres közösségi finanszírozós kampányát a Kickstarteren. Okosórákat ígértek azoknak, akik támogatják kisebb-nagyobb összegekkel a kampányt. Azóta már több sikeres kampányon vannak túl, nagyon sok okosórát eladtak már és elmozdultak az aktivitásmérők irányába is.

A Fitbit az egyik legnagyobb aktivitásmérőket gyártó cég. Maga is bajba került az elmúlt években, hiába népszerűek a termékeik. A Blaze nevű okosóráját nem fogadta olyan siker, mint remélték, emiatt részvényeik is esésnek indultak.

Rovatok