Index Vakbarát Hírportál

Trump találkozna a techcégek vezetőivel

2016. december 7., szerda 11:15

Donald Trump megválasztott elnök meghívta a techipar legnagyobb cégeinek vezetőit jövő hétre New Yorkba. A meghívókat Trump kabinetfőnöke, Reince Priebus, veje, Jared Kushner és Peter Thiel techügyi tanácsadó küldte ki.

Egyelőre a Cisco vezérigazgatója, Chuck Robbins és az Oracle vezére, Safra Catz jelezték, hogy ott lesznek. A techcégek erősen Hillary Clinton győzelmére tettek a választások előtt. Most azonban keresik a kapcsolatot a Trump-adminisztrációval.

Elég nagy a tét, hiszen Trump sok techcéget, köztük az Apple-t és az Amazont is támadta a kampánya alatt, azóta is többször kijelentette, hogy az Egyesült Államokba kell hozni a gyártást Kínából.

Múlt héten Trump üzleti tanácsot alakított az ország legnagyobb cégeivel, olyan cégek részvételével, mint a GE, GM és Boeing. Látványos azonban a Google, Apple és Facebook távolmaradása. Az egyetlen techcég a tanácsban az IBM volt. Ginni Rometty vezérigazgató múlt hónapban írt egy nyílt levelet, amelyben támogatásukról biztosították Trumpot, legalábbis annak néhány tervét.

Azóta persze több techvezető is gratulált Donald Trumpnak. Jeff Bezos az Amazontól sok sikert kívánt neki, a Microsoft vezére Satya Nadella Linkedinen gratulált, Tim Cook Apple-vezér pedig felhívta a leendő elnököt.

Rovatok