Index Vakbarát Hírportál

Megjárták a Pebble-tulajdonosok

2016. december 9., péntek 10:32

Miután biztossá vált, hogy a Fitbit megvásárolja a Pebble-t, az okosórákat gyártó cég levelet küldött volt ügyfeleinek. Ebben egyrészt bejelentik a felvásárlás tényét, másrészt tájékoztatják a felhasználókat, mire számíthatnak.

Nem sok jóra. Leírják azt, amiről korábban csak pletykáltak, hogy nem gyártanak több órát és nem szállítják ki a Time 2-t, Core-t és Roundot azoknak, akik támogatták ezt Kickstarteren. Májusban indította a Pebble ezt a kampányt és 12,8 millió dollárt szedtek össze elég rövid idő alatt.

A pénzt azért visszafizetik azoknak, akiknek már levonták a bankszámlájáról. Csak jövő márciusban várhatják az utalást az óra helyett a pórul járt vevők, vagyis a cég hónapokig ült a pénzükön és nem kapnak semmit.

Ami a meglévő órák tulajdonosait illeti, ezentúl még jobban kell vigyázniuk óráikra, mert megszűnik minden garancia, ami amúgy eddig járt nekik. Aki nagykereskedőknél vásárolt, annak még lehet rá esélye, hogy érvényesíteni tud valamilyen garanciát, de akik közvetlenül a Pebble-től vásároltak, azok megjárták.

A közvetlen segítséget, úgynevezett one-to-one supportot sem kapják meg, ennél szinte azonnal segítséget kaphatott problémájára a felhasználó. A cég Facebook oldalán nagyon sok felhasználó írja le csalódottságát.

Rovatok