Index Vakbarát Hírportál

Mától Magyarországon is elérhető az Amazon videotékája

2016. december 14., szerda 13:11

A Netflix riválisára mostantól kétszáz országban lehet előfizetni, hét nap ingyenes próba után fél évig havi három dollárért nézhetőek a kínálatban szereplő mozifilmek, sorozatok és az Amazon exkluzív, saját gyártású műsorai.

December 14-én, szerdán hivatalosan is elindult az Amazon PrimeVideo, az Amazon online videokölcsönzője. A szolgáltatás kétszáz országban érhető el, többek között Magyarországról is igénybe lehet venni.

Meglévő, vagy újonnan létrehozott Amazon profilunkkal a személyes és bankkártya-adataink megadása után azonnal tévézhetünk is kedvünkre. Kezdetben hét napig ingyen nézhetünk egy rakat nem túl friss mozifilmet, nyolc Amazon által gyártott sorozatot, animéket, meg miegymást.

A hét nap lejárta után, amennyiben nem töröljük előfizetésünket, automatikusan átáll a rendszer havidíjasra, ami minálunk fél évig akciós: 2,99 euróért élvezhetjük tovább az Amazon remélhetőleg bővülő kínálatát. Fél év után áll be a teljes előfizetési díj: 5,99 eurót von le az Amazon a számlánkról a szolgáltatásért cserébe.

A Prime Video csak angol nyelven érhető el, de egyes műsorokhoz várható hogy lesz felirat, vagy szinkron. Egyelőre magyar feliratot nem találtunk.

A videók asztali számítógépre, okostévére és mobil eszközökre egyaránt streamelhetők, akár háromra is egy időben, sőt le is lehet tölteni az eszközeinkre, hogy offline módban is élvezhessük azokat.

Ezzel a lépéssel az Amazon Prime Video több országban jelent meg, mint riválisa, az év elején 130 országba betörő Netflix. Az igazi nagy piac, Kína, azonban mindkét szolgáltató célterületei közül hiányzik egyelőre, jegyzi meg a The Verge a hírrel kapcsolatban, azt is hozzátéve, hogy a Netflix lehet, hogy kevesebb országban van jelen, de tartalom szempontjából jóval előrébb jár, mint az Amazon, ami leginkább a Top Gear egykori műsorvezetőjével fémjelzett autós magazin, a Grand Tour révén szeretne masszív előfizetői tömegeket bevonzani.

Ez utóbbira mutatkozik is némi esély, mivel Richardsonék grandiózus autós showja a premier után az összes torrentlista élére ugrott, azaz a legtöbb illegális letöltést produkáló TV műsor lett, megelőzve még a Trónok harcát is. Az Amazon bízik benne, hogy így, hogy a Grand Tour világszerte elérhetővé vált, sikerül még többet kasszírozni a nagy költségvetésű show segítségével.

Rovatok