Index Vakbarát Hírportál

Beszélő robotok lepik el hamarosan a Skype-ot

2016. december 15., csütörtök 14:31

2017 elég komoly változást hozhat a Skype-ot használó millióknak, ugyanis több partnercég is azon fáradozik, hogy egyre tökéletesebb botokat fejlesszenek az üzenetküldő, telefonos programhoz. A Skype blogján kedden megjelent írás összefoglalja az aktuális helyzetet, és előrejelzést is ad a 2017-ben várható fejleményekhez.

Az Expedia.com botja hamarosan megjelenik a Skype-on, segítségével könnyebben tudnak a felhasználók hoteleket találni, szobát vagy éppen repülőjegyet foglalni, vagy ha szükséges foglalást törölni. A Concur Travel már működő botja, a Hello Hipmunk pedig képes az egész nyaralás, vagy üzleti út megszervezésében segíteni.

Az Eton Institute és a Learningonline.xyz közösen fejlesztett botjával nyelveket lehet tanulni, a jövőben pedig egyre szélesebb oktatási területeken hasznosulhatnak majd a botok.

Az UPS csomagküldő cég botja már jelen van Skype-on, de a jövőben egészen személyreszabott kérdéseket is meg tud majd válaszolni, túl a jelenlegi csomagkövető, árkalkuláló funkciókon.

A szórakoztatás sem maradhat ki, amire a novemberben megjelent Marvel-bot a példa: a Doctor Strange bot játékos kvízekkel szórakoztatja az erre vágyó felhasználókat. A StubHub botja a jegyvásárlást hivatott megkönnyíteni: koncert, színház, mozi – minden elintézhető a Skype-on.

A jövő pedig a nyakunkon. A Skype partnerei hamarosan olyan botokat tudnak majd csatasorba állítani, amik a megadott szempontok alapján önállóan döntenek majd arról, hogy kapcsolatba lépjenek-e az ügyfelekkel. Arra lehet tehát számítani, hogy a Skype felhasználói telefonhívásokat, üzeneteket, tájékoztatást kaphatnak cégektől, szolgáltatóktól, folyamatban lévő ügyeikről, vagy éppen reklámajánlatokkal keresik majd a regisztrált júzert, audio- és videoüzenetekkel, gifekkel, tűzdelt beszélgetést folytatva velük.

A Microsoft által 2011-ben megvásárolt Skype-ról az év elején azt mondta Satya Nadella MS-vezér, hogy az emberi beszéd erejét a fejlett gépi intelligenciával párosítva a cégek és ügyfeleik egyre többre, egyre szórakoztatóbb dolgokra lesznek képesek.

Rovatok