Index Vakbarát Hírportál

Életre kel az Avatar robotja Dél-Koreában

2016. december 19., hétfő 12:44

Új videók láttak napvilágot egy dél-koreai fejlesztésű óriásrobotról, amely már egészen közel áll a Mátrixban, vagy még inkább az Avatarban látott háborús robotokhoz. Több kép és videó is látható a METHOD-1 néven futó projekt tesztjeiről, ezeken kifejezetten ügyesen lépeget és hadonászik a négy méteres, másfél tonnás vasszörny.

Összehasonlításképp, így néz ki az avataros változat:

És így a valóban készülő robot:

Életre kel az Avatar robotja Dél-Koreában

A fenti videóban összefűzött videókat és további képeket eredetileg Vitaly Bulgarov osztotta meg a Facebook-oldalán, aki a Korea Future Technology nevű szöuli céggel dolgozik a robotok fejlesztésén. Bulgarov egy kaliforniai dizájner, aki több nagy film (Transformers 4, Terminátor: Genisys) és videojáték-trailer (Starcraft 2, World Of Warcraft, Diablo 3) látványvilágának a tervezésében is részt vett. Pár éve az ő korábbi robotos dizájnjain akadt ki fél Japán, mert a concept képeket azzal osztogatták az emberek, hogy azokon Amerika hamarosan bevethető gyilkológépei láthatók.

Bulgarov arról nem ír, hogy mi is a robotfejlesztés pontos célja, de annyit elárul, hogy jó nagyon gyakorlóprojektnek bizonyul a METHOD-1, mert menet közben sokféle technológiát fejlesztettek ki vagy javítottak fel, ami "sok való világbeli alkalmazás előtt nyitja meg az utat", és ezek közül egynek a fejlesztése már folyamatban is van. Annyit azért lehet sejteni, hogy nem harceszköznek szánják a brutálisan kinéző robotot, minden bizonnyal inkább ipari környezetben látható majd viszont.

Rovatok