Index Vakbarát Hírportál

Drónvezérlő okosszemüveget ad ki az Epson

2016. december 20., kedd 12:47

Az Epson bejelentette, hogy januártól lesz kapható a Moverio BT-300 nevű okosszemüvegük. Ez a Microsoft Hololenshez hasonlóan a kiterjesztett valóságra (AR) épül, vagyis a viselője szeme előtti miniképernyőre vetített okos dolgokkal egészíti ki a fizikai valóságot. A cég közleménye szerint a BT-300-at

kifejezetten drónpilóták és légi fotósok igényeihez alakították.

Ennek szellemében a szemüveg kompatibilis az egyik legnagyobb dróngyártónak számító DJI drónkamerás appjával, a GO-val. Ha a felhasználó összeköti a kettőt, valós időben láthatja a drón kamerájának belső nézetes képét a szemei előtt, miközben az átlátszó kép mögött magát a drónt is követhetik szabad szemmel. Az Epson közleménye szerint a cél a drónvezérlés és a légi filmezés biztonságosabbá tétele. Lesz belőle sötétített változat is, hogy napsütésben se vakuljon meg a drónpilóta.

Ezen a videón a drónozós felhasználása mellett a hagyományosabb AR-funkciói is láthatók:

A Moverio BT-300 jelentősen könnyebb, mint a még 2011-ben bemutatott első generációja, jelenlegi ez a legkönnyebb kétlencsés, átlátszó okosszemüveg. A kijelzője az Epson saját szilícium-alapú Si-OLED technológiáját használja, és Android 5.1 operációs rendszer fut rajta. Először Észak-Amerikába érkezik 2017 első negyedévében.

Rovatok