Index Vakbarát Hírportál

Morzsinak mostantól nem kell unatkoznia

2016. január 7., csütörtök 20:16

Az idei CES-en mutatták be a Cleverpet nevű eszközt, ami egy kutyáknak tervezett játékkonzol. A cég társalapítója, Leo Trottier szerint mi sem természetesebb, mint hogy egy ilyen kütyü elkészült, elvégre a kutyáknak is szükségük van szórakozásra.

A többségünk sosem hagyná magára egy családtagját egész napra, elvárva tőle, hogy csak aludjon.

– mondta Trottier.

A tizenkét startupot felvonultató előadáson a Cleverpet volt a legnépszerűbb bemutatott eszköz; a közönség erre ujjongott a leghangosabban, és a szakmai zsűri is nekik ítélte az első díjat.

A Cleverpet egy műanyagból épült konstrukció, nagy, villogó gombokkal és ételadagolóval. Az eszközt a gombokkal lehet működtetni – a kutyák kényelmesen püfölhetik őket a mancsukkal –, és akkor kapnak jutalomfalatot, ha sikeresen megoldottak egy-egy feladatot. Az egyik játék, a „kapd el a mókust” például fénypontokat vetít a padlóra, és a kutyának a megadott ütemben kell elkapnia az egyre bonyolultabb mintákba rendeződő fényeket.

A Cleverpet nevű eszköz egy kutyáknak tervezett játékkonzol

A fejlesztők még 2014-ben futtatták meg az ötletüket a Kickstarteren. A várt százezer dollár helyett száznyolcvanezret kaszáltak. Az ezer elégedett felhasználó már meg is kapta a saját Cleverpet konzolját, de hamarosan elindul a nyilvános előrendelés is. A Cleverpet várhatóan 299 dollárba fog kerülni, az első példányokat a következő hónapokban fogják kiszállítani.

Rovatok