Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a világ leghíresebb lemezjátszója

2016. január 7., csütörtök 08:22

Az audiofilek kommersz tucatmárkaként tekintenek a Technicsre, és részben igazuk is van, de az egyik lemezjátszójuknak, az SL-1200-nak komoly érdemei voltak a popzene fejlődésében. A Technics nélkül nem lenne hip hop, sem modern tánczene – vagy ha lenne, akkor nem ilyen. Strapabíró munkaeszköz volt, tűrte a szkreccselést, nem hozta zavarba a nagy tűnyomás, és a hangja is magasan verte sok lemezjátszóét.

A Panasonic 2010-ben állította le az SL 1200 gyártását; az eladások folyamatosan csökkentek, az új alkatrészeket beszerzése viszont egyre nehezebbé vált. A régi Technicsek viszont még mindig keresett darabok az Ebayen és a Craiglisten, rendszeresen tűnnek fel zenei apróhirdetésekben, és még a több évtizedes példányokért sem pofátlanság ötszáz dollárt kérni.

A Panasonic tavaly jelentette be, hogy újra gyártani kezdik a lemezjátszót, sőt, rögtön egy továbbfejlesztett változatát. Az idei CES-en már további részleteket is elárultak.

Technics SL -1200GAE limitált kiadás lemezlejátszó bemutató

Az új SL 1200 kétféle változatban lesz kapható. A 50th Anniversary Grand Class SL-1200GAE-ből csak 1200 példányban készül, míg a Grand Class SL-1200G lesz a szériadarab. Az előbbi nyáron kerülhet forgalomba, az utóbbi valamikor 2016-ban. Technikai szempontból nincs sok különbség a két lemezjátszó között, de a limitált szériás gép hangkarja magnéziumborítást kapott alumínium helyett. A specifikációk a hivatalos oldalon találhatók, pontos megjelenési dátum és ár még nincs.

Rovatok