Index Vakbarát Hírportál

Nevet vált a Yahoo

2017. január 10., kedd 09:01

Véget ért egy korszak, a Yahoo már nem az, aminek megismertük. A cég új neve mától Altaba. Legalábbis ez futott végig pillanatok alatt a techsajtón, de hamar kiderült, hogy csak félig igaz. Valóban nevet vált a Yahoo-nak egy része: az, amelyet nem adtak el a Verizonnak. A főüzletág megtartja a régi márkanevet.

A Yahoo 4,8 milliárd dollárért adta el a cég nagy részét a Verizonnak, emlékeztet a cég közleménye. Egészen pontosan a keresőmotort és a weboldalt vette meg az amerikai mobilos szolgáltató. Az ügylet részeként a Yahoo 15 százaléka a kínai Alibaba tulajdonában marad, 35,5 százaléknyi részvény pedig a Yahoo Japannál van. Innentől kezdve az Alibaba csak mint részvényes vesz részt az irányításban.

A Yahoo vezérigazgatója, a Google-tól igazolt Marissa Mayer nem lesz többé igazgatósági tag, de megmarad vezérigazgatói posztja. Az igazgatóságból többen lemondtak amúgy, de öten megmaradnak az új cégben. Ők Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas McInerney és Jeffrey Smith. Arról nincsenek hírek, hogy Marissa Mayernek mi lesz a feladata. Az is elképzelhető, hogy az Altaba és a Verizon integrációját segíti majd elő.

A Yahoo szolgáltatásai ugyanis működnek majd tovább, de integrálják ezeket majd a Verizon tulajdonában lévő AOL-szolgáltatásokkal. Legalábbis júliusban, amikor az üzletet megkötötték, még ez volt a terv.

Rovatok