Index Vakbarát Hírportál

Jön az új szupertelefon, az LG G6

2017. január 11., szerda 09:11

Nem sikerült túl jól az LG éve a mobilpiacon, ezen próbálnak változtatni a G6-os mobillal. A cég maga jelentett be néhány részletet, magát a telefont csak később fogják bemutatni.

A G6 egy nagyobb mobil lesz 5,7 hüvelykes kijelzővel, QGD+ LCD panellel. A hagyományos QHD panelek 1440*2560 pixel felbontásúak, a QHD+ azonban 1440*2880 pixeles, vagyis képaránya szokatlan, 18:9-es. Azt is állítják, hogy az új kijelző harminc százalékkal kevesebb energiát használ majd.

Úgy tűnik a kijelzőre helyezik a hangsúlyt a G6-nál, amelynek további jellemzői, hogy csak egy milliméter vastag, javítanak az érintésérzékenységen. A foglalat felül húsz százalékkal, oldalt tíz százalékkal lesz keskenyebb, tehát még egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy csak egy kijelzőt lássunk szemből.

A 18:9-es (valójában 2:1-es) képarányt azzal magyarázzák, hogy így jobb lesz a felhasználók élménye. Például kényelmesebben használhatnak két alkalmazást is egyszerre, akár egymás mellett megjelenítve. Vagyis azt tervezik, hogy kihasználják az új Android többablakos rendszerét, ami azt is jelenti, hogy valószínűleg Nougattal jön majd a G6. De ez utóbbiról nem beszéltek még.

Rovatok