Index Vakbarát Hírportál

10 milliárd forint sem elég a sikeres drónbizniszhez

2017. január 12., csütörtök 22:12

Másfél éven át izgatottan várta a világ Lily érkezését, de a mesterséges intelligenciával felturbózott négyrotoros drónkamera már nem száll fel. A fejlesztők 34 millió dollárnyi megrendelést kaptak vevőktől, most viszont elismerték, hogy nem tudják leszállítani a terméket.

A Lily Robotics alapítói, Antoine Balaresque és Henry Bradlow bejelentették, hogy a gyártásra már nem maradt egy vasuk sem, mert a készleteiket felemésztette a kutatás-fejlesztés tetemes költsége. Az erre fordított pénzt szerencsére nem a vevőktől szerezték, hanem befektetőktől, összesen 14 millió dollárt. Elvileg a vevők pénzéhez nem nyúltak hozzá, és azt mondják, hogy mindet visszafizetik.

A Lily Drone attól lett volna különleges, hogy a levegőben képes követni a tulajdonosát, és így készít róla felvételeket. A vállalkozás azért csődölt be, mert időközben egy rakás másik kiforrott drón megjelent ugyanezzel a képességgel, köztük a világ legjobbjai, a DJI által gyártott Mavic, Phantom és Inspire is tudnak autonóm módon repülni és kamerázni.   

Rovatok