Index Vakbarát Hírportál

A Note 7-ek 96 százalékát már visszavitték

2017. január 12., csütörtök 11:24

Négy hónappal a visszahívás után a Galaxy Note 7 készülékek 96 százalékát vitték vissza felhasználók. A Samsung augusztusban mutatta be a Galaxy Note 7 mobilokat, de már szeptemberben visszahívták, mert nem volt biztonságos a mobilt. Több felhasználó kezében felrobbant az akkumulátor és a vizsgálatok is azt jelezték, hogy hiba van a készülékben.

A fogyasztóvédők és a légitársaságok is léptek, előbbiek jelezték, hogy a telefont ne használják tulajdonosaik, a légitársaságok pedig még kikapcsolt állapotban sem engedték a fedélzetre a Note 7-eket. Csak a napokban törölték el az utazások előtti figyelmeztetést, eddig hónapokig minden indulás előtt bemondták, hogy tilos a Note 7 fedélzetre hozása.

A Samsung először kicserélte a készülékeket, de kiderült, hogy az új Note 7-ek is ugyanolyan veszélyesek. Ezek után már más telefonokra cserélte a gyártó a mobilokat vagy egyszerűen visszaadták a felhasználók pénzét. A mobilokat frissítésekkel korlátozták, egyrészt azért, hogy ne melegedjenek túl, másrészt, hogy a felhasználók minél előbb visszavigyék.

A többség eleget is tett a felhívásnak, mára már 96 százalékuk visszavitte a Note 7 készülékét. A Samsung időközben azt is megígérte, hogy kiad egy jelentést, pontosan mi történt, mi okozta a problémákat.

Rovatok