Index Vakbarát Hírportál

A Google AI rengeteg emailt ír

2017. január 13., péntek 11:31

A Google mesterséges intelligenciája nagyon sok emailt ír a cég Inbox alkalmazásában. Az okosválasz (Smart Reply) funkció a bejövő email tartalmától függően hoz létre egy választ, amelyet a felhasználó, ha elfogadja, el is küldheti. Az automatizmus annyira népszerű lett az elmúlt időszakban, hogy az összes válasz tíz százalékát teszi ki.

A mesterséges intelligencia megpróbálja kitalálni, hogy az adott felhasználó milyen választ adna a levélre. Persze ezt nem véletlenszerűen teszi, hanem rengeteg adatot felhasználva, a korábbi leveleket is átnézve alkotja meg a szöveget.

Ezek a válaszok nagyon sok időt takarítanak meg a felhasználóknak. És mivel használják, valószínűsíthető, hogy a gép kitalálja, mit akartak felelni az emailekre. A Google 2015-ben mutatta be az intelligens válaszadó rendszert, majd később a Allo üzenetküldő apphoz is hozzátette.

Azt nem árulja el a Google, hogy hányan használják az Inboxot, így azt sem tudni, hogy a tíz százalék mennyi emailt jelent. Az biztos, hogy sokkal kevésbé elterjedt alkalmazás, mint a Gmail, így egyelőre nem tudott jelentős áttörést elérni.

Rovatok