Index Vakbarát Hírportál

Túl gyorsan nőtt a Xiaomi

2017. január 13., péntek 15:21

A kínai okostelefonokat gyártó cég, a Xiaomi nem árulja el, hány mobilt adtak el tavaly. Pedig eddig minden évben közzétették a számokat. Volt is mit, mert óriási volt a növekedés.

A Xiaomi 2012-ben még 7,5 millió mobilt adott el világszerte, 2014-re ez 61 millió darabra emelkedett, még tavaly is túllépték a 70 millió darabot. Idén azonban nem árulják el az eredményt.

Lei Jun vezérigazgató azt írta alkalmazottainak egy levélben, hogy a cég túl gyorsan nőtt az első években. Túlságosan is előretörtek, ideje lassítani, fejlődni néhány területen, hogy fenntartható legyen a fejlődés a jövőben.

De inkább arról lehet szó, hogy nem sikerült akkora ugrást elérni tavaly, mint a korábbi években, ezért nem kötik a nyilvánosság orrára a számokat. Persze semmi meglepő nincs ebben, a többi cég ugyanezt csinálja.

Az Amazon például folyamatosan azt állítja, hogy a legújabb Kindle bestseller lett, de még soha nem tett közzé számokat, hogy mennyit adtak el belőle. Az Apple is csak az iPhone-eladásokat kommunikálja, az Apple Watchról mélyen hallgat. És hiába tudjuk, hogy pontosan mennyi PS4-et adtak el, arról nincsenek hírek, hogy állnak a VR headsetek eladásai.

Rovatok