Index Vakbarát Hírportál

Az iPhone-nal versenyezne az Android atyja

2017. január 16., hétfő 11:11

A Bloomberg azt írja, hogy az Androidot a Google-nak 2005-ben eladó, majd az operációs rendszert továbbfejlesztő Andy Rubin visszatér az okostelefonos iparágba.

Az IT Café cikke szerint Rubin egy 40 fős csapatot irányít, akik korábban az Apple-nek és a Google-nek dolgoztak. Rubin egy új, hamarosan a nyilvánosság elé lépő vállalkozás, a még 2015 végén bejegyzett Essential vezérigazgatója lesz; a céljuk, hogy a mesterséges intelligencia terén elért eredményeiket kamatoztassák a fogyasztói piacon.

A híradás szerint egy olyan platformon dolgoznak, amit több kiskereskedelmi termékben, például telefonokban és okosotthon-elemekben is lehet használni.

A tervezett rendszer magja egy csúcsminőségű okostelefon lesz, nagy méretű (5,5 hüvelyknél nagyobb), keret nélküli, a felhasznált anyagokat illetően is saját fejlesztésű kijelzője lesz. A Bloomberg szerint a kijelző gyártásáról Rubin az idei CES-en már több vezetővel is tárgyalt.

Még nem tudni, hogy az új rendszer az Androidra épül-e. A készülékhez egy saját, mágneses töltőcsatlakozót is fejlesztenek, amivel külső gyártók által készített hardvereket is csatlakoztathatunk a rendszerhez. A készülék és a rendszer még csak prototípus szintjén létezik, de állítólag még idén piacra lépnének az új eszközzel. A mostani (képlékeny) tervek szerint a végleges eszköz nagyjából annyiba kerülne, mint az iPhone 7, vagyis körülbelül 650 dollárba.

Rovatok