Index Vakbarát Hírportál

Ezért gyulladt ki a Galaxy Note 7

2017. január 16., hétfő 14:41

Tavaly szeptemberben a Samsung a mobilos iparág legnagyobb arccal falnak rohanását könyvelhette el, amikor a frissen piacra dobott csúcstelefonjukról, a Galaxy Note 7-ről kiderült, hogy bármikor lángra lobbanhat.

Az érintett készülékeket visszavonták, és készülékcsere-programot hirdettek, de ez sem vezetett eredményre, így a Samsung úgy döntött, hogy leállítják a Note 7 forgalmazását, és visszaveszik az eladott készülékeket. A cég szerint az eladott telefonok 96 százalékát visszaküldték.

Az ügyben vizsgálat indult, de a pontos okokról mostanáig semmit nem árultak el. A Reuters egy, a céghez közel álló forrásra hivatkozva azt írja, hogy az akkumulátorok okozták a tűzeseteket.

Az Instrumental csapata múlt hónapban szétkapta a Note 7-et, és megállapították, hogy a készülék felépítése miatt léphettek föl problémák, mivel a készülékház és az akkumulátor között nincs semennyi hely. A Reutersnek nyilatkozó informátor szerint a Samsung reprodukálni tudta a tűzesetet, de nem fedezték föl, hogy hardver- vagy szoftverhiba okozza-e.

A hivatalos vizsgálati eredményeket még ebben a hónapban közzéteszik – várhatóan január 23-án, egy nappal az első negyedéves pénzügyi jelentés előtt.

Rovatok