Index Vakbarát Hírportál

Ismét lehet gyorshajtani a Teslával

2017. január 16., hétfő 12:59

Visszakerült a Tesla robotpilóta-funkciói közé a gyorshajtás. A cég tavaly decemberben adta ki a frissítést az önvezető autókhoz, ami letiltotta a megengedett sebesség túllépését egyes utakon.

A döntést nem fogadta kirobbanó siker, sőt: a Tesla-tulajdonosok tiltakoztak a döntés miatt. A most érkezett új szoftverfrissítés azonban visszaállítja a gyorshajtás lehetőségét – vagyis egy kicsivel túlléphetjük a sebességhatárt.

A decemberi szoftverfrissítés előtt a sofőrök akár 5 mérfölddel is túlléphették az óránkénti sebességet a kérdéses utakon; a frissítés ennek szabott gátat. A mostani, 8.0.2.52.22-es verziószámú patch viszont visszaállítja a korábbi értéket.

A Tesla nem reklámozta a változtatást – egy Reddit-fórumozó szúrta ki a dolgot –, de Elon Musk, a cég vezérigazgatója a Twitteren is megerősítette a hírt egy kérdésre válaszolva.

@gurnam @brianstucki @reddit It is

— Elon Musk (@elonmusk) 2017. január 12.

A decemberi frissítés nemcsak a sebességhatárt korlátozta, hanem több biztonsági intézkedést is bevezetett; ezek közé tartozik a csökkentett sebességgel való haladás bizonyos közutakon. Az új szoftver a többi változtatást érintetlenül hagyja.

Rovatok